Over mezelf  (Annemie Soetaert )

In het voorjaar van 2013 ging mijn lang gekoesterde droom in vervulling met de start van mijn hondensalon Silhouet.

 

Werken met dieren en mensen, daar hou ik van.

 

Van jongs af aan was ik al druk in de weer voor mijn cavia’s en hamsters. Een hond wou ik dolgraag, maar doordat mijn ouders een horecazaak hadden en we er ook woonden, was dit onmogelijk.

 

Doordat ik van jongs af aan met dieren bezig was, begreep ik ook dat je, indien je kiest voor dieren, er dient voor dieren gezorgd te worden in voor -en tegenspoed.

Ze zijn afhankelijk van ons, van de keuze die wij maken, voor hen. 

Het is dus onze taak te zorgen dat ook zij lekker in hun vel zitten en voeding maakt daar zeer zeker onderdeel van uit! 

Met de start van hondensalon Silhouet en mijn winkeltje met een zeer select aantal merken hondenvoeding, dat niet op elke hoek van de straat verkrijgbaar zijn, heb ik een prachtig bedrijfje opgezet. 

Ik heb sinds 2018 mijn diploma als voedingsdeskundige voor honden en katten en in 2013 heeft mijn hondensalon de deuren opengezet samen met mijn winkeltje met natuurlijke hondenvoeding. Hieruit is mijn interesse meer en meer beginnen groeien omdat er heel wat honden zijn die gezondheidsproblemen hebben door foute voeding. 

Begin 2019 heb ik een moeilijke beslissing moeten nemen wegens aanhoudende lichamelijke problemen en heb ik mijn trimsalon met pijn in het hart moeten stopzetten.

 

Met mijn jaren ervaring en kennis en verdere verschillende opleidingen en cursussen die verband houden met het welzijn en de gezondheid van de hond op natuurlijke wijze heb ik mijn salon omgebouwd naar een massageruimte  en consultatieruimte voor honden. Er is ook nog ruimte waar er workshops kunnen plaats vinden.

 

Toen ik besloten had en de mogelijkheid kreeg de opleiding tot voedingsdeskundige voor honden te gaan volgen heb ik deze met beide handen aangepakt. 

Hoe werkt alles in de hond, wat doen de organen, wat als er en orgaan uitvalt of niet goed functioneert? Welke voedingen kunnen welke aandoening ondersteunen? 

Het was een hele intensieve leerperiode met ups en downs en 2 operaties er tussen in, maar het eind resultaat in september 2018 mag er zijn: examen gedaan en GESLAAGD! Bijscholing volg ik regelmatig d.m.v. van cursussen en workshops gericht op voeding, huid en vacht.

 

In september 2018 ben ik ook gestart met de opleiding Shiatsu PRO voor honden die ook heel intensief is maar heel leerrijk. Deze opleiding loopt af in december 2019. In september 2019 ben ik gestart met de opleiding acupressuur, is nog iets specifieker gericht op de acupunctuur punten zonder naaldjes.

Het geven van voeding- en vachtadvies was een zeer belangrijk onderdeel van Silhouet geworden, velen werden naar mij doorverwezen en hierdoor zet ik dit ook verder.

 

Daarom was mijn besluit vlug gemaakt na de bevestiging van specialisten dat ik geen hondjes meer zou kunnen knippen en trimmen. In januari 2019 heb ik de knoop kunnen doorhakken en mijn salon kunnen loslaten wat heel moeilijk was. 

Mijn winkeltje heeft een opknapbeurt gekregen met een zithoek waar we rustig kunnen zitten om samen het probleem te bespreken en samen tot een passende oplossing proberen te komen. . Elke hond is anders; elke voeding / behandeling is anders. Niet elke soort voeding/ behandeling past bij elke hond/eigenaar. Een oplossing die werkt voor jouw hond maar ook voor jou als eigenaar; daarbij is niet altijd vers vlees of de juiste brok de goede oplossing.


Mijn salon heb ik aangepast met een ruimte voor de behandelingen (shiatsu) en een ruimte waar workshops kunnen gegeven worden voor de hondenbaasjes en hun hond. 

Ben jij bereid je 100% voor je hond in te zetten wat betreft de voeding/ behandeling of wil je een workshop bijwonen? Dan ben je bij mij aan het goede adres, ik help je graag, met liefde en plezier.

foto ik met Nona.JPG
Slapende honden
Schattige puppy

Hoe ga ik te werk

 

Als voedingsdeskundige en shiatsu beoefenaar kijk ik naar de hele hond.

 

Ik ga vanuit diverse oogpunten op zoek naar de oorzaak van het probleem. Dit noemen we een holistische / alternatieve/ natuurlijke visie of benadering.

Niet alleen bekijk ik de huidige voeding, ik doe een uitgebreide algehele gezondheidscheck . Hierbij kijk ik naar de tanden, huid, vacht, oren, ogen en zoek naar aanwijzingen die kunnen vertellen waar het onderliggende probleem zich bevindt. In een gesprek probeer ik samen met de eigenaar uit te vinden hoe het probleem ontstaan is. In overleg gaan we op zoek naar een oplossing. Je zult je verbazen hoe vaak de oplossing niet heel ingrijpend blijkt te zijn. 

Ik werk ook als shiatsu therapeut en dit zet ik in waar nodig is om het onderliggend probleem te vinden.

Door mijn kennis en ervaring weet ik in de meeste gevallen een traject uit te stippelen die de hond of kat weer op het juiste spoor krijgt.

In sommige gevallen is slechts een eenmalige behandeling en advies nodig, terwijl we in andere gevallen een langduriger traject in gaan om de juiste voeding/ behandeling bij de hond of kat uit te kiezen.

     

Met nadruk wil ik aangeven dat ik onafhankelijk ben en niet gesponsord word door een voedingsfabrikant. 

·        

Het gegeven advies is geen vervanging van het advies van de dierenarts, dit is slechts ter aanvulling.
Bij twijfel of verergering van de klachten of ontstaan van nieuwe klachten dient u ten aller tijden contact op te nemen met uw dierenarts. 

Garanties kunnen nimmer gegeven worden er wordt gewerkt met levende dieren, elke dier is anders en reageert anders.

wolf