Assortiment

 

Kant-en-klaar vers vlees (KVV)

Dit is vers, gemalen, rauw vlees voor honden en katten dat in rollen of bakjes verpakt wordt en daarna wordt ingevroren. Je hebt ruim de keuze uit verschillende soorten gevogelte (kip, kalkoen, fazant,…), hoefdieren (rund, geit, hert, lam, paard,…), knaagdieren (haas, konijn) en vis. Elke variant bestaat uit hoofdzakelijk spiervlees, bot, organen en soms ook groenten of rijst.
 
Ik ben echter een voorstander van KVV omdat dit een puur, onbewerkt product is waar alle voedingsstoffen optimaal in bewaard zijn gebleven. Bovendien bevat het ook veel vocht, wat altijd goed is om de darmen en organen gezond te houden. Katten doen het het beste op rauw vlees, aangezien zij TOP carnivoren zijn en van nature uit weinig drinken.
 
Bij het geven van rauw vlees is het wel noodzakelijk om enkele regels/richtlijnen in acht te nemen om een zo compleet mogelijk menu op te stellen en de kans op tekorten zo goed mogelijk te beperken. Het is niet gewoon zomaar eender wat in een bakje gooien en klaar! Hoe en wat, dat leg ik je graag uit in de winkel.

Gestoomd Vlees

Deze gestoomde vleesworsten kunnen gebruikt worden als voeding om mee op vakantie te nemen, als smakelijke aanvulling op de dagelijkse voeding of als trainingsworst voor op de hondenschool. Ook geschikt voor honden met intolerantie!  

Natvoer

Puur natuur! Vlees is vlees, vis is vis en niet iets wat voor vlees en vis moet doorgaan.
Deze voedingen zijn bereid met 100% natuurlijk ingrediënten, zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. En uiteraard zonder chemische bewaarmiddelen. 

 Brokken

Ik heb gekozen om met enkele merken voor brokken te werken omdat er zoveel keuze is, waar er ook gezond en natuurlijk op de verpakking staat maar dat de verwachtingen niet stroken met de realiteit. Ik heb gekozen voor EDEN HOLISTIC , ESSENTIAL

EDEN HOLISTIC heeft een heel eenvoudige filosofie die perfect wordt samengevat in hun slogan “Supporting Animal Health Through Nutrition”, het ondersteunen van de gezondheid van uw dieren door middel van voeding. ESSENTIAL mag zich daar zeker bij aansluiten.

 

Eden garandeert:

  • Alleen de allerbeste voedingen te produceren die 100% natuurlijk zijn en waar 80% vlees in verwerkt is

  • Nooit granen, dierlijke bijproducten, vulstoffen, zoetstoffen of smaakstoffen in het voedsel te gebruiken

  • Open te zijn over alle bestanddelen, inclusief de hoeveelheden van de hoofdingrediënten die het voedsel bevat

  • Het hoogste niveau en de beste kwaliteit ingrediënten te gebruiken, waar mogelijk afkomstig van zo dicht mogelijk bij huis

  • De vermelde grondstoffen te gebruiken, niets meer, niets minder en niets verborgen

  • Nauwkeurige omschrijvingen te gebruiken en nooit misleidende informatie om de waarheid over de inhoud te verbergen

  • Nooit misleidende verpakkingen te ontwikkelen met foto’s van voedingsbestanddelen die niets te maken hebben met de inhoud van de verpakking, of gebruik te maken van jargon om de waarheid over onze voeding te verbergen

Natuurlijke snacks

Alle honden- en kattensnacks uit ons zorgvuldig geselecteerd assortiment zijn puur natuur en dus vrij van synthetische bewaarmiddelen of andere toevoegingen. Ze worden op lage temperatuur gedroogd om het ontstaan van schadelijke stoffen te vermijden.
Wij hebben een ruime keuze in diersoorten en variaties, dus er is voor elk wat wils. 

Supplementen 

Supplementen worden zeker ook toegevoegd bij honden en katten voer.