Wat is natuurvoeding?

 

Natuurvoeding is voeding die het dichtste aansluit bij het natuurlijke dieet van een hond of kat. Deze voeding is gebaseerd/samengesteld volgens het “hele prooi”-principe, waarbij men zich baseert op het feit dat een hond in de eerste plaats een carnivoor is, net zoals zijn voorvader ‘de wolf’. Die eet in het wild immers verschillende delen op van het prooidier (spiervlees, organen, bot, maaginhoud,…) om zo aan zijn totale behoefte van voedingsstoffen te komen.

Daarnaast is natuurlijke voeding vrij van chemische toevoegingen zoals smaakmakers of synthetische bewaarmiddelen. Het gaat erom om het systeem van de hond of kat zo min mogelijk te belasten met onnatuurlijke toevoegingen of ingrediënten.

Waarom natuurvoeding?

Voeding speelt, logischerwijze, een grote rol in de algemene gezondheid van je huisdieren. Ook bij honden en katten zien we alsmaar meer ‘welvaartsziektes’ opduiken, net zoals bij mensen. Met kanker en suikerziekte als grootste boosdoeners.
Uiteraard spelen er nog andere factoren mee en is slechte voeding niet enkel een oorzaak. Ook voldoende beweging en goede genen zijn belangrijk.
Het is dus de hoogste tijd dat we bewuster omgaan met wat we in onze huisdieren stoppen, om deze ‘kwalengolf’ tegen te gaan. Back to Basics! Ze hebben immers geen stem om zelf te kunnen kiezen.

Het is volledig onze verantwoordelijkheid om alle kansen tot een gezond en lang honden/katten leven zo goed mogelijk te benutten.  

  • w-facebook
         Onze locatie
Moenebroekstraat 102
9500 Ophasselt (Geraardsbergen)
 
T: 054/32.08.05

contact@hondennatuurvoeding.be

Bezoek ons ook op inforegio.be 
 https://www.facebook.com/silhouethondennatuurvoeding
      Betaalmogelijkheid  
                   Cash
                   Payconiq
                   Bancontact
Rekeningnummer: ING BE95363147286658
                          KBC BE62737050703761
 BTW: BE0628.755.285
          Openingsuren 
             VM                 NM
Ma :  op afspraak  &  14u - 18u

Di :     10u - 12 u     & 14u - 18u

Woe :           Gesloten

Don:         Op afspraak

Vrij:    10u - 12u      & 14u - 17u
Zat:    10u - 14u

​Past het niet op de openingsuren voor afhaling van voeding dan is het altijd mogelijk op een ander moment op afspraak !

Gesloten op zondag  & feestdagen.

© 2019 by Silhouet. Proudly created for dog owners.