Wat is natuurvoeding?

 

Natuurvoeding is voeding die het dichtste aansluit bij het natuurlijke dieet van een hond of kat. Deze voeding is gebaseerd/samengesteld volgens het “hele prooi”-principe, waarbij men zich baseert op het feit dat een hond in de eerste plaats een carnivoor is, net zoals zijn voorvader ‘de wolf’. Die eet in het wild immers verschillende delen op van het prooidier (spiervlees, organen, bot, maaginhoud,…) om zo aan zijn totale behoefte van voedingsstoffen te komen.

Daarnaast is natuurlijke voeding vrij van chemische toevoegingen zoals smaakmakers of synthetische bewaarmiddelen. Het gaat erom om het systeem van de hond of kat zo min mogelijk te belasten met onnatuurlijke toevoegingen of ingrediënten.

Waarom natuurvoeding?

Voeding speelt, logischerwijze, een grote rol in de algemene gezondheid van je huisdieren. Ook bij honden en katten zien we alsmaar meer ‘welvaartsziektes’ opduiken, net zoals bij mensen. Met kanker en suikerziekte als grootste boosdoeners.
Uiteraard spelen er nog andere factoren mee en is slechte voeding niet enkel een oorzaak. Ook voldoende beweging en goede genen zijn belangrijk.
Het is dus de hoogste tijd dat we bewuster omgaan met wat we in onze huisdieren stoppen, om deze ‘kwalengolf’ tegen te gaan. Back to Basics! Ze hebben immers geen stem om zelf te kunnen kiezen.

Het is volledig onze verantwoordelijkheid om alle kansen tot een gezond en lang honden/katten leven zo goed mogelijk te benutten.