Voedingsadvies op maat voor uw hond

Wij mensen, hebben naast een huisarts nog een ruime keus uit andere takken van de gezondheidszorg wanneer de huisarts er niet uitkomt dan wordt je doorgestuurd  naar iemand die voor dat probleem gespecialiseerd is zoals een diëtist of voedingsdeskundige, osteopaat of kinesist, of alternatief therapeut.

Bij honden is dit een heel ander verhaal. Er zijn weinig plaatsen waar je met je geliefde viervoeter terecht kunt op het moment dat de dierenarts de oplossing niet meer heeft. Bovendien hangt er een hoog prijskaartje aan bij specialere onderzoeken.

Langzaam maar zeker zie je steeds meer specialisten in de hondenwereld opgeleid worden. Een goede zaak wat mij betreft! Als iedereen doet waar hij of zij in gespecialiseerd is, en we werken allemaal samen dan kunnen we vrijwel elke hond helpen.

Ik kan je, als voedingsdeskundige, laten zien dat veel honden van hun jeuk, schilfers, diarree en andere klachten af kunnen komen door hun voeding en voedingspatroon goed te onderzoeken, en af te stemmen op hun specifieke behoeftes. Dit zonder dure onderzoeken en onnodige medicijnen.

Veel voorkomende klachten:

- Veel problemen met huid, vacht en ontlasting worden veroorzaakt door (bij) voeding.

- Bijna de helft van de honden in België is te dik.  

- Een groeiende groep honden vertoont tekenen van een overgevoeligheid of allergie.

- In de dierenspeciaalzaken zie je meer en meer hypoallergene en ras specifieke voeding op de rekken staan en die beloven je hond te bevrijden van al zijn klachten maar hiervan komt niet veel in huis. De klachten blijven bestaan of verergeren.

- Helaas zien we steeds meer honden met rode pootjes en veel likken, slechte ontlasting, jeuk, schilfers of doffe vachten.

 

Herken je deze klachten zoals :

- Chronische diarree, en slechte ontlasting

- Jeukklachten, bultjes

- Schilferige huid, slechte vacht

- Kale plekken

- Chronische oorontsteking- rood verkleuring van de vacht.

- Een te hoog energieniveau

- Groeipijnen bij pups

Neem dan vrijblijvend contact op om hier een oplossing voor te vinden.

hond op weegschaal 2.jpg
hond en kat op weegschaal.bmp